Vecka 44; höstlov

Vecka 44 är det nu och jag har egentligen höstlov men bara för det så tro inte att jag skippar träningen.
Nej, det är ju nu man har lite extra tid för kvalités träning.

Veckan som gick kändes väldigt bra! Jag fick mycket gjort b.la så har jag skickat in projektplanen och anmält mig till Startmilen 2010, vilket känns jättekul. Konditionsträningen har också gått bra och jag går sakta men säkert framåt. Jag är så glad att jag valde det här som mitt projektarbete och förhoppningsvis så kan det hålla i sig även efter inlämningen nästa år.

När jag springer så gör jag det utan någon distansmätare eller annat (stegräknaren använder jag bara ibland när jag vill veta exakta steg under dagen), allt för att slippa stressen över varenda meter som går hit eller dit. Att istället lyssna på kroppens egna signaler är mycket bättre enligt mig.

Denna vecka är det tre konditionspass som står på schemat:
TIS: 3x1/9 gång/löpning
TORS: 3x2/8 gång/löpning
LÖR: 2x1/14 gång/löpning

/Sofia


Changing plans...

Efter noga överväganden har jag beslutat mig för att ändra valet av tävling.
Jag ska springa Startmilen i Örebro nästa år i april istället för Göteborgsvarvet. Orsaken är det tidiga inlämningsdatumet som begränsar mitt val av tävling. Göteborgsvarvet är ju som bekant i slutet på maj och det är nästan en månad över tiden då projektarbetet ska vara inlämnat. Dessutom är Örebro närmare från Karlstad och det är ju ett plus!
Även om detta kan ses som negativt så är jag ganska nöjd ändå.

p.s Ikväll blir det att ta det lugnt hemma, har nämligen träningsvärk i ljumskarna (av alla ställen?!) och det brukar jag inte få. Men slarvade lite med strechingen igår så jag får skylla mig själv. Morgondagen får jag ta en promenad för att försöka bli av med den!

Sofia


Vecka 43 träning:

Enligt träningschemat är det vecka 5 och det ser ut så här:

MÅN: 3 gång 3x3/1 gång/löpning

ONS: 5x2/4 gång/löpning

TORS: 5x1/5 gång/löpning

SÖN: 3x2/8 gång/löpning

Konstateranden: Jag börjar gilla löpning mer och mer för varje gång jag är ute nu. Även om det är mörkt och lite kyligare nu när vi närmar oss vintern så gillar jag det! Hösten är den optimala tiden på året för att träna enligt mig!

Vecka 43...

När jag tränar styrketräning så brukar det bli så att jag ofta tränar hemma pga tidsbrist. Men det är faktiskt ganska roligt för då får man använda fantasin litegrann.
T.ex så brukar jag göra step-ups i trappan istället för på en step-bräda som man brukar göra på gymmet.
En annan sak man kan göra armhävningar, - händerna bakom ryggen mot sängkanten med hälarna i golvet.
Det funkar faktiskt bättre än man tror!

Så här brukar det se ut när jag tränar styrka:

* Upphopp - bra explosivitetträning. kondition
* Situps - raka, sneda. Gör så många man orkar.
* Knäböj - tänk på att inte gå ner allt för djupt och att hålla knäna rakt ovanför tårna/foten. 
* Utfall - För extra vikt kan man t.ex. hålla i ett par hantlar.
* Plankan - en klassiker. Man ligger på mage med tårna i golvet och ställer sig med armbågarna och underarmarna i golvet och håller så länge man orkar. 2 ' 45 sek.
* Mag och rygg träning - vet inte riktigt vad jag ska kalla den här övningen för, men det går ut på att man ligger på mage. Och att man ska röra foten med handen diagonalt över ryggen. Det blir lite som en sned situps fast tvärtom.
* Armhävningar - på knä eller tå. Gör så många man orkar.

Styrketräning hemma kan varieras i oändlighet bara man ser möjligheterna.


Vecka 42

Fick för någon vecka sen en fråga som jag inte kunde ge något rakt svar på nämligen, vad är hälsa?
Hälsa är någoting som består av så himla många olika delar. Man kan inte tro att bara för att man tränar så mår man automatiskt bra, utan det krävs mer än så. Men träning har absolut en stor del i det.
Här är några saker som för mig kännetecknar en god hälsa:
* Träning, att röra på är för mig så himla skönt och roligt.
* Bra MEN god mat, man får faktiskt vara onyttig ibland!
* Vänner och familj. Sociala relationer är a och o helt enkelt. Får man inte prata och skratta av sig så mår man inte bra.
* Sömn. I dagens stressade samhälle får vi allt för lite sömn tycker jag men försöker att sova åtminstonde 6-7 timmar per natt i alla fall.
* Fritid, man behöver få göra något kul emellanåt och tänka på annat och inte bara gräva ner sig skola och jobb.

Veckans träning:
Idag, tisdag: Promenad, styrketräning återkommer med mer info om det.
Torsdag, hälsopedagogik, volleyboll står på schemat.
Lördag, löpning 30 minuter intervaller.

Som ni märker så avviker jag från träningsschemat men jag känner att jag måste få variera mig lite och göra något annat än löpning. Men på lördag så blir det intervaller!

So long /Sofia


Vecka 41...

Hej! Äntligen är veckan som jag har längtat så mycket efter här!

Imorgon så ska jag hämta min lilla valp Thea och som ni förstår så kommer jag inte att ha så mycket tid för annat än henne och skolan. Träningen kommer att bli lite lidande men jag ska ändå försöka mig på att hålla schemat någorlunda bra iallafall. Det är ju inte precis så att jag kommer att röra mindre nu när jag skaffar hund, tvärtom. Men just i början så måste Thea få lite tid på sig och vänja sig vid sin nya hemmamiljö och då kan jag inte åka till gymmet precis.

Utvärdering av veckan som gått: En helt okej vecka tycker jag själv. Varken mer eller mindre. Jag har hållit planeringen och känner mig lite smått duktig om jag får säga det själv. Men saker kan ju alltid bli bättre, så som min hastighet - jag verkligen kryper fram i snigeltakt känns det som men jag går ju inte längre. Så det är väl bra antar jag. Min inspiration är väl inte på topp just nu, men tänker prova på att springa backintervaller efter ett tips från en kompis. Hur det går får vi se.

/S

RSS 2.0