Vecka 48; Sjukveckan

Den här veckan blev inte riktigt som planerat, är nämligen sjukling. Mina symptom är lite konstiga tycker jag. Lyssna på det här; 38 grader i feber (inte så där jättehögt men ändå jobbigt), förkyld, snuva, muskelvärk och ont i ryggen. Vet inte om jag har dragit på mig det här själv genom för lite kläder utomhus eller om det är någon som har smittat mig men det är inte mycket jag kan göra åt det. Mitt immunförsvar är verkligen inte det bästa! Får kurera mig med thé och alvedon :) Fast jag måste tillägga att jag går i skolan trots det och det kanske inte är det smartaste men jag vill inte missa något mer i skolan nu. 
Det är verkligen inte kul att vara sjuk men så är det ibland och jag måste verkligen lyssna på kroppen och därmed ställa in veckans träning. Om jag med all sannolikhet blir frisk till helgen så kanske jag tar mig en powerwalk men mer än så blir det inte den här veckan. Jag får se till att bli frisk ordentligt och sedan kan jag jogga hur mycket jag vill. Jag har varit med om så många gånger att jag varit sjuk och sedan efter tag gett mig ut och joggat, fastän jag inte är helt 100 % frisk och jag vet att sådant straffar sig alltid. Då är man sjuk en vecka extra istället.

/S 

Vecka 47 träning

ONS: 20 min löpning/ 2 gång / 8 löpning

TORS: 30 min löpning

FRE: 20 min löpning/ 2 gång / 8 löpning

SÖN: 30 min löpning

Vilken kick-ass vecka det här kommer att bli! Bäst att sätta i gång med en gång!




/Sofia

Citius, altius, fortius -- "Snabbare, högre, starkare"


Ett, två, tre på det fjärde ska det ske...

Sa som sagt att jag skulle bära med mig stegräknaren hela denna veckan lång, och än så länge går det bra.
Igår gick jag ca 12532 steg, inte illa tycker jag. Mycket tack vare hundarna, och då speciellt lilla Thea som jag försöker få rumsren. Vilket innebär många promenader! Idag då? Just nu har jag gått 8761 steg, men då har jag kvällsrundan kvar med hundarna. Så jag kommer väl att landa på 10500-11000 steg totalt idag.

Att göra som jag gör, stimulerar motivationen litegrann men en sak som stimulerar träningen ännu mera är nya träningskläder. Jag gick in på Team Sportia i mitten på förra veckan så var inte mitt mål att jag skulle köpa något egentligen.
 Men när jag väl såg att det var nedsatta priser på löpartights och jackor, så slog jag till. Jag fick ett lyckorus (löjligt, jag vet) när jag stog där.  Nu jäklar, inget kan gå fel med ett par nya tights tänkte jag. Nu fan ska jag ut och springa (ursäkta språkvalet!) och slaviskt som jag är så bestämde jag mig för att gå ut och springa den eftermiddagen. Eller ja, snarare mitt i natten, kändes det som i allafall.
Det var fullkomligt kolsvart ute.
Inte en enda människa möte jag på vägen och gatubelysningen var inte den bästa heller.
Det hela var lite små läskigt faktiskt, men det gjorde bara så att jag sprang på ännu mera och när jag började nära mig hemmet så fick jag så ont i halsen. Blodsmak i munnen är ingen skön upplevelse men det är bara ett bevis på att man har tagit ut sig. Men inget skönt sådant, lite träningsvärk i benen brukar vara lite små skönt, men här snackar vi svälja-taggtråd-känsla.

Sofia

Veckans utmaning

Kom på en liten rolig idé igår kväll. Tänkte ha på mig stegräknaren från morgon till kväll under en veckas tid för att se hur långt jag går. Det blir lite som en tävling mot mig själv och förhoppningsvis får jag lite mer motivation till löpträningen. Vi får se hur det går men alla ideér är bra ideér! Så det så. Återkommer med mer info!

/S


Vecka 46

Utvärdering av veckan som gått: Förra veckan var ett ord: seg, segare, SEGAST. Jag hade vid veckans början stora förhoppningar på att jag skulle klara träningen. Men det blev lite träning pö om pö. Ingen större struktur över det hela, blev överöst med läxor och prov. Dessutom var vädret inte den bästa heller, ösregn nästan hela veckan.  Motivationen var nog inte på topp när jag väl var ute och sprang, men men "all days cannot always be good ones". Huvudsaken är att jag joggade 2 gånger av 4 möjliga. Men det är bättre än ingenting! Och dessutom sprang jag backintervaller (höll på att glömma det!?) igår, visserligen bara 3 gånger upp och 3 gånger ner. Men det är inte vilken backe som helst utan Kils mördarbacke, Stenåsenbacken.

Veckans träning:

30 min löpning
15 min löpning/3min gång/12 min löpning
30 min löpning

Har inte riktigt vant mig vid 30 minuter. Jag menar 30 MINUTER?! Det är ju en halvtimma!! Haha, jag kunde ju
knappt springa i 10 minuter för några veckor sedan. Tiden går verkligen fort. Snart är det ju jul!

Vecka 45

Enligt träningsschemat är jag nu inne på vecka 7, alltså har det snart gått halva tiden. Det betyder att det hela kommer att ta slut i december månad vilket inte stämmer eftersom tävlingen är i april. Så då undrar ni säkert vad jag ska göra då resten av tiden?
Jo, de sista tre månaderna kommer jag bara att försöka pressa ner tiderna mer och mer till max för då har jag beräknat att ska jag kunna springa 5 km.
Lite läskigt är det faktiskt men mitt mål är att jag ska kunna springa 5 km utan vila något alls efter träningsschemat slut.

Veckans träning är tuff, väldigt tuff men jag ger mig fan på att jag ska klara det:
TIS: 15 löpning/ 3 gång/ 12 löpning
TORS: 20 löpning 2 gång/ 8 löpning
LÖR: 15 löpning/ 3 gång / 12 löpning
SÖN: 20 löpning/ 2 gång/ 8 löpning

Wish me luck!

RSS 2.0