Dagen efter

Nu är nästan exakt 24 timmar sedan jag sprang Startmilen, det gick bra tycker jag. Men det var ganska kallt i Örebro och det spelade en ganska stor roll för de flesta tror jag. Banans start och mål gick vid Universitet och sträcktes sig runt bostadsområdet i Almby. De första två kilometerna gick fort för mig, kanske lite väl fort, för sedan vid trean fick jag håll och var tvungen att sakta ner på farten när det gjorde som ondast. Resten av banan var en kamp mot kroppen och mjölksyran. De sista 300 meterna mot mål på löparbanorna bakom universitetet var en riktig plåga. Men det är ruskigt skönt att ha det gjort i alla fall. Sitter och har träningsvärk i lårena nu, skönt är det faktiskt.
Både min mamma och mormor följde med mig på den lilla utflykten och jag bjöd på middag efteråt som tack för att de ville åka med.
Sammanfattningsvis så var det en trevlig dag i Örebro! Jag har förresten anmält mig till Vårruset i Karlstad den 20:e maj och jag ska försöka få mamma att springa med.



Bild från www.ifstart.se där finns mer bilder och resultat.

Jag är i mitten med vit mössa och nr 209.

I morgon är det avslutning!

I morgon är det dags för dagen med stort D, dagen som jag har strävat efter under den här tiden, mitt mål med det här projektarbetet är till ända. Lite vemodigt är det men jag ser ändå fram emot det. Jag är såklart sk*t nervös men det här trodde jag aldrig om mig att jag skulle ge mig in på. Även om jag inte skulle göra så himla bra ifrån mig i morgon så har jag i alla fall försökt och gjort mitt bästa. Jag har haft många motgångar längs vägen som t.ex. den enormt kalla vintern som har satt många käppar i hjulet (inte bara för mig naturligtvis) och också alla förkyldningar och små skavanker. Jag har som student inte haft råd att gå till gymmet och träna inomhus när det har varit som kallast ute men det är ingenting som jag skäms över, tvärtom, jag kommer när jag väl står där på mållinjen efteråt bland alla superidrottare vara stolt över mig själv. Jag har gjort mitt bästa och that´s it!

Startskottet går i morgon kl 13.00 vid Örebro Universitet och jag kommer att delta i klass 5 km joggning, eftersom man måste tillhöra en klubb/förening för att få delta i 10 km klassen. Men jag deppar inte för det utan det gör mig lite lugnare eftersom det här är min första löptävling någonsin och förhoppningsvis inte den sista. Men vi mjukstartar lite tycker jag...

Jag kommer att lägga ut resultatslistan i en länk här på bloggen så att ni får se hur det gick. Och såklart så ska jag försöka ta med kameran så att jag kan lägga ut lite bilder här i efterhand. Sedan är det bara att skriva klart mitt projektarbete...

Långfredag 100402

Idag är det långfredag och pappa och jag har varit ute och promenerat ute i vårsolen.
Vi tog med hundarna i bilen ut till SISU leden där vi gick i säkert 2 timmar. Det var helt underbart; solen lyste och fåglarna kvittrrade, hundarna lekte för fulla muggar och jag var på bra humör. Det känns att det äntligen är vår nu och påsken brukar vara lite av en milstolpe när det gäller omväxlingen från vinter till vår. Men det var härligt uti skogen, man blir så lugn och harmonisk av all frisk luft. Plus att vi gick nästan 1 mil, då känner man lite extra hurtig.

Annars har det varit en bra dag med lite plugg och en påskmiddag här hemma. Det blev dock ingen träning på grund av den träningvärk som jag känner av från förra träningspasset då jag körde lite blandat kondition/styrka. Så jag är lite öm i kroppen. Ska börja tagga till nu och ladda upp inför loppet som är om 1 vecka!

GLAD PÅSK!


RSS 2.0