2010 - Gott Nytt År!

Ville bara passa på att önska er alla ett gott nytt år och att jag hoppas vi syns nästa år.
Det har varit lite dåligt med uppdatering här på bloggen men som ni säkert förstår så har jag varit upptagen med all julbestyr, släktbesök, julmiddagar och allt sånt som tillhör julen och framförallt jullovet. Men tro inte att jag ligger på latsidan med träningen även om den kanske har fått en lite lägre prioritering såhär års. Men jag kommer inte att forsätta blogga förrän skolan sätter igång igen i början på januari men jag hoppas att ni iallafall får en bra start på det nya året - 2010!

Vi syns i löpspåren även 2010!
/ Sofia

Vecka 51

Julen närmar sig med stormsteg nu, bara lite drygt en vecka kvar. Jag vet nte riktigt om jag ser framemot det om jag ska vara helt ärlig. 
Visst, sällskapet och den fina och mysiga stämningen älskar jag, men det är en sak som jag bävar inför.
Nämligen julgodiset, ja tänk bara på alla dessa Aladdin askar, skumtomtar och wienernougat, det är nästan så att jag får kväljningar bara jag tänker på det. Det kan vara hur gott som helt med något litet men känner jag mig själv rätt bra så vet jag att jag kommer att vräka i mig. Och det är något jag verkligen inte vill nu när jag har tappat sötsuget någorlunda bra iallafall. Jag får be mamma att förbjuda mig när jag väl frågar om jag får ta, haha. Nåväl tillbaka till träningen nu. Jag sitter i skrivande stund med träningsvärk i kroppen, hade styrketräning i måndags men jag kände inte av det förrän igår så det blev en löptur i måndagskväll iallafall. Jag skippar med andra ord dagens träning och hoppas på bättre känsla i kroppen tills imorgon istället. 
Åh just det, vi har fått snö, det började redan snöa i helgen men nu så ligger det ett ganska tjockt lager med snö på marken. Visserliggen inte där jag springer som tur är men jag skulle önska att de kunde sanda vägar litegrann, det är glashalt här ute.

Veckans träningsupplägg ser ut så här:

MÅN: 30 min löpning i lättkuperad terräng
TORS: 30 min löpning inkl 4-5 konditionslopp
LÖR: Långpromenad i skogen utanför Bjällerud med pappa och hundarna
SÖN: 40 min löpning

/S


Min löpbana

Jag har en speciell bana som jag oftast springer runt, tråkigt kanske många tycker men för mig är det tryggt och bra. Banan är bland bostadsområden och upplysta gator med både rejäla uppförs- och nedförsbackar.


tryck på bilden för förstoring


Glömde att tillägga...

Koordinationslopp: "Höj farten under 40 steg. Sträck på dig, skjut ifrån hårdare än vanligt så att du kommer högre upp i steget. Gör det gärna på en lätt nedförslutning. Gå en halv minut och upprepa tre, fyra gånger. Längre fram kan du utveckla det till upp mot åtta gånger med 50-60 steg vardera."


/S

Vecka 50

Veckans träning (4 pass i veckan!!!)

Mån: idag redan gjort. 30 min löpning
Ons: 30 min i lätt kuperad terräng, i mitt fall med uppförs- och nedförsbackar. Alldeles för mörkt för att springa i skogen.
Fre: 30 min löpning i inkl 4-5 koordinationslopp
Sön: 35 löpning

En sak som jag kom och tänka på idag när jag var ute och sprang är hur många roliga ideer och tankar man kommer på när man är ute i löpspåret. Men när man är hemma igen så är alla dem tankarna borta och man har ingen aning vad man tänkte på. Har det med avslappningen att göra? Det tror jag, hjärnan kopplar bort stress tankar så som plugg och jobb och allt vad det kan vara för en stund och tänker på något roligt istället.
 Det är en av de saker som jag verkligen uppskattar med löpningen

Veckans träning är väldigt tuff och jag vet inte hur jag ska klara det men jag får göra mitt bästa helt enkelt. Mer kan man inte begära och isåfall får jag skylla mig själv att jag valde det här schemat. Men det är ju det jag inte gör men jag skäms inte för att vissa att jag inte klarar vissa saker. Men jag får ha tålamod med min kondition och ork, jag vill inte slita ut mig psykiskt och därför försöker jag tänka så positiva tankar som möjligt i denna mörka årstid.

Vecka 49

Efter förra veckans sjukdagar så bestämde jag mig för att ge mig ut och springa i måndags. Efter ombyte till löparkläder som för den delen tar en halvtimme bara att trä på löpartighten tar en kvart känns det som så gick jag ut. Och knappt efter en fem minuter så kände jag att kylan skulle få mig att ge upp. Och det gjorde den också, mina andningsvägar skrek rent ut sagt efter värme! Riktigt plågsamt och efter en sjukvecka så kunde jag inte fortsätta och gick hem och satte mig på spinningscykeln istället. 25 minuter och 4 km långt pass blev det, inte mycket till världen men jag blev så besviken över att inte få springa ute. Måste köpa en värmeväxlare på apoteket. 

Veckans träningsschema ser ut så här:

ONS: 30 minuter i lätt kuperad terräng  done

FRE: 30 minuter löpning

SÖN: 30 minuter i lätt kuperad terräng




RSS 2.0