Vecka 40...


Mål för veckan:

*Hålla mig frisk! Det börjar bli riktigt kyligt ute nu på eftermiddagarna och kvällarna. Måste sätta på mig understället nu känner jag. Det är ju frost ute nu på cykeln på mornarna.
*Hålla igen på sötsakerna och begränsa mig till en max två gånger i veckan!
*Klara av veckans träning som planerat.

Det kommer bli tre konditionspass denna vecka.
Idag, tisdag: 10 min gång, 4x4 min/1 min löpning/gång.
Torsdag: Då ska klassen i Hälsopedagogik ut till Mariebergsskogen och vandra. Det ser jag framemot, samling kl 8.30 och vi kommer förmodligen vara ute till kl. 11. Härligt!
Fredag: 10 min gång, 4x4 min/1 min löpning/gång.
Söndag: 12 min gång, 3x4 min/2 min löpning/gång.

/S


Onsdag...

Hej bloggen!

Sitter i skolan och väntar på dagens sista lektion. Jag längtar tills jag får åka hem och sätta på mig träningskläderna och ge mig ut i skogen. Ja, det är faktiskt sant. Efter måndagens joggingtur som gick förvånansvärt bra så har jag fått mersmak på det! Nu har jag börjat fått upp konditionen litegrann och känner att jag kan springa utan att behöva stanna efter några hundra meter. Så där jättefort går det inte som sagt men känslan har jag definitivt hittat. Nu gäller det bara att bibehålla den!
Det enda negativa jag har att komma med är att jag måste försöka hitta nya löpspår för mina knän klarar inte av att springa på asfalt. Det är hårt och knäna tar stryk utav det. Skogen är inte den bästa platsen att springa på pga alla stenar, små hål och annat. Men än så länge går det bra att springa vid sidan om!

/Sofia

Träningsschema

För 14 veckor framöver:



Alla siffror i passförklaringarna anger antalet minuter.

Här är nästa veckas träningsschema och som ni ser så kommer jag att öka konditionspassen till 4 gånger i veckan. Anledningen till att jag lägger upp den redan nu är för att jag vill se själv hur det kommer att se ut och därefter planera utifrån det. men idag blir det som sagt styrketräning på Trekå! Lite armar och axlar + ev. mag övningar blir det. Vi får se hur det går.

Ciao /Sofia

En glad nyhet + vecka 38 träning

Igår var jag i Kristinehamn och kollade på Jack Russell valpar. Och gissa vad, jag har lagt handpenning på en tik(!) och om lite drygt tre veckor så får jag åka och hämta hem henne.
Jag är så himla glad just nu för att pappa godkände henne. Hela familjen måste tycka att det är okej annars går det inte. Jack Russell hundar är väldigt energiska djur som kräver mycket aktivitet och som inte tycker om att ligga still för mycket. Det är verkligen en hund som passar mig som handen i handsken!  Jag ser framemot och få ta ut henne på en joggingtur i skogen, men det får nog vänta lite tills hon blir äldre, än så länge är hon bara en månad gammal. SÖTNOS!!! Matte längtar efter dig Thea <3

Veckans träning:

LÖPNING: Måndag, onsdag och lördag. 1 gång: 30 min lugn jogg. 2 gånger: 45 mins intervaller.
STYRKETRÄNING: Torsdag.
PROMENAD: I stort sett varje dag med Roxette.

Mål för veckan:
* Att kunna jogga hela 30 minuters rundan utan att behöva gå någon längre bit. Men brukar kunna springa 4½-5 km på den tiden, men nu ska jag kunna springa över 5 km!

Ciao Sofia

På tal om stegräknare...

10 000 steg om dagen ska man gå om man ska ha en


10 000 steg om dagen ska man gå om man ska ha en "aktiv livsstil". Det är faktiskt ett väldigt bra verktyg för att kunna hålla koll på vardagsmotionen, men den har också en distansmätare. Vilket är bra då man kan kolla hur långt man har sprungit på sin rundan. Perfekt!


Vecka 37...

Ny vecka och en förhoppningsvis nystart.
 Jag måste vara ärlig och säga att veckans träning inte gick så bra. Jag sprang mina 8 km i onsdags, men sen har det inte blivit så mycket mer. Men jag måste få skylla på vädret, för det har fullkomligt öst ner regn under veckan. Och jag hatar att springa i regn och motvind, då är det inte kul, och träning ska ju vara kul!
Men ska försöka få lite mer gjort nu till veckan. Mina planer ser ut så här:

Måndag: Idag tog jag faktiskt en riktig långpromenad på höjda (ett joggingspår i Kil som ligger uppe vid orienteringsklubben Kils OK) med Roxette.

Tisdag: LÖPNING med ett stort L! 8 km minst!

Onsdag: Vila ska dessutom på lite mys med vänner.

Torsdag: Intervaller 4 km på höjda.

Fredag: Vila.

Lördag: Kristinehamn, kolla på valpar :)

Söndag: Löpning igen, vi får se hur långt det blir.

Löpning 3 ggr/veckan tror jag är lagom just nu. Men jag har även lagt i lite vilodagar imellanåt. Jag måste även tänka på vad jag äter, utan bra mat så kan man inte göra bra i från sig vare sig i skolan eller på träning... Ciao /Sofia

RSS 2.0