V 5 Träningsschema

Som ni säkert kommer ihåg så hade jag ett 14 veckor långt träningsschema som jag gick efter och nu har jag lyckats genomföra det. Alltså är schemat slut och jag får planera lite som jag vill nu. Tänkte skriva ut nästkommande veckas träningsschema som börjar med start imorgon. Så här ser det ut.

Imorgon måndag blir det en lätt promenad 30 min.
Tisdag är jag ledig från skolan och då blir det max löpning 45 min.
Onsdag, vila.
Torsdag, skolan börjar inte förrän kl 12 så då blir det morgonpromenix 30 min och lågintensiv löpning på eftermiddagen/kvällen 45 min.
Fredag, Promenad 90 min ett varv runt Fryken.
Lördag, vila.
Söndag, löpning 45 min.

Totalt: 4, 75 timmar :)
Nu får vi hoppas att det håller och att temp. ligger runt 0 grader, då blir jag glad!

v 4 söndag

Börjar få lite små panik känslor just nu, kylan har nämligen slagit till igen med uppåt 18 minusgrader. Och då är det inte lätt att få till bra löppass utomhus. Skulle behöva komma till ett gym så snart som möjligt om det kommer att fortsätta så här men jag har verkligen inte råd med det. Jag kan inte springa när det är så kallt som det är pga andningen. Jag får blodsmak direkt och det är inte kul! Jag hoppas verkligen att det blir en mildare vecka som kommer annars vet jag inte vad jag ska göra. Startmilen närmar sig med stormsteg bara 2 månader och 11 dagar kvar nu och jag blir bara mer och mer nervös över hurvida jag ska klara det eller inte men vi får hålla tummarna! En sak som är positiv är att jag har beställt nya löparskor från Löplabbet som väntas komma hem på tisdag/onsdag nångång och det ser jag framemot, har egentligen behövt nya skor länge men det är först nu som jag har hittat ett par som passar mig med lätt pronation i steget.

/S

Vecka 4: back to basics

Hej!
Efter några veckors uppehåll, ja det här är en del av mitt projektarbete alltså en del av skolan, och jag anser mig ha rätt till några veckors uppehåll. Jag vet ingen annan i min närhet som har jobbat lika mycket på projektarbetet som jag, och det är jag stolt över! Men idag, eller rättare sagt ikväll, nu så kör jag igång igen med ett löppass! Tänkte ta en tur längs Mons backe, 5,5 km skulle jag tippa på! Ser fram emot det och jag hoppas det går bra. Jag har varma kläder och benen känns pigga och glada. Nu kör vi

/S

Vecka 1

Hejhopp!

Igår var det inte mindre än 4 månader kvar tills det dags för mig att tävla och det firade jag naturligtvis med ett spontant löppass. Temperaturen låg på varma(!?) -10 grader och med rätt kläder dvs underställ och halsduk&mössa så gick det bra får jag lov att säga. Tänkte jag skulle bege mig ut i kväll också nu när en ny vecka är här.
Förresten så kontaktade jag Spark i baken igår så här skrev jag:

Hej! Tror du att det är möjligt att komma under 33 minuter för en som annars brukar springa på 37-38? Jag är 18 årig tjej som varken röker eller dricker alkohol och äter hyfsat hälsosamt? Jag har 4 månader på mig till min tävling. Vore roligt om du kunde kommentera!
Mvh Sofia

Hej Sofia! Klart att du kan. Du verkar motiverad, och med bra träning och bra tävlingsanda kommer det att gå vägen. Lägg gärna in en hel del intervallträning så att du får upp din fart när du springer. Variera gärna intervallerna. Du kan exempelvis springa på ordentligt i 1 km och sedan springa långsammare i 500 m, sedan upprepar du det några gånger. Du kan även springa 400 m och sedan vila en minut innan du kör igen. Låt fantasin flöda. Tycker även att du kan köra en del backträning. Stort lycka till

Det är himla roligt att få respons på träningsupplägget och hon gav mig råd som definivt kommer att ta till mig! Närmare bestämt ikväll. Då går jag upp till Tollestadbacken i Kil och kör backintervaller. Cant wait!

Men först är det skolan och sedan hem och plugga biologi och kemi. Jag vet att det här är en träningsblogg men jag måste bara få säga att jag fick tillbaka mitt samhällsprov idag och jag fick VG +. Med andra ord det här en bra dag! :)

 /Sofia


Veckans köp: Gummiband


Här ser ni en bild på veckans köp; ett stycke gummiband. Vad ska man göra med det då tänker ni säkert? Ja, det finns säkert många användningsområden men jag köpte det för styrketräningens skull. Det är fullkomligen sanslöst kallt ute, som mest var det - 27,5 grader kallt i natt, och då har löpträningen kommit lite på efterkälke. Men tack vare denna extrema kyla så har min lust och motivation för löpningen bara ökat och så fort det blir lite varmare ute så ska jag bege mig ut och S P R I N G A - bokstavligen. Men tills dess så får jag nöja mig med gummibanden och träningscykeln. Jag hade inte så stora förväntningar på gummibanden men har nyss avslutat ett pass med dem och till min stora förvåning så var det jättekul! Man fick med en liten guide på övningar i förpackningen och det var uppskattat! Jag kommer nog att använda dem flera gånger och det är jättebra träning för hela kroppen men på mig så tog dem nog mest på armarna, främst biceps!

xoxo Sofia


RSS 2.0